From SwPatWiki

Main: EUCD

EUCD

Az EUCD az Amerikai Egyesült Államokban érvényes DMCA (Digital Millennium Copyright Act), vagyis a Milleniumi Digitális Szerzői jogi Törvény Európai változata.

Amerikában a DMCA egyébként elsősorban azzal vívta ki az ellenszenvet, hogy a kutatók számára megtiltotta a másolásvédelmi technológiák tanulmányozását, valamint azt, hogy nyilvánosságra hozzanak olyan információkat, melyek ezen technológiák védelmi rendszerének hibáival, biztonsági réseivel kapcsolatosak.

Az EUCD arra kötelezi az Európai Unió országait, hogy azok olyan törvényeket léptessenek életbe, melyek megfelelő jogi védelmet biztosítanak a különböző titkosításoknak, másolásvédelmeknek és egyéb, a szerzői jogokat védő technológiai megoldásoknak. Az EUCD azt is kimondja, hogy az Európai Unió országaiban minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni, hogy forgalomba kerülhessenek olyan elektronikai eszközök, melyeket készítőik elsősorban arra tervezték, hogy a felhasználók segítségükkel illegális módon kiiktathassanak egyes digitális védelmi rendszereket.

Retrieved from http://swpat.zpok.hu/pmwiki/pmwiki.php/Main/EUCD
Page last modified on June 14, 2005, at 05:35 PM