view · edit · attach · print · history

A jelen állás mellett emailt küldeni időpocđékolás. A képviselők rutinszerűen figyelmen kívül hagyják az evvel a direktívával kapcsolatos emaileket, mert annyi van belőlük. Inkább telefonon próbálkozzunk (vagy személyes találkával, de ehhez talán túl késő van már).

  1. A legtöbb képviselő a jó dolgot akarja csinálni, de sokukat félrevezetett az agresszív szabadalompárti kampány, amiben a következőeket mondták nekik:
  • A cégek elhagyják az EU-t, ha az EU nem vezeti be a szoftverszabadalmakat. (Miért hagynák el? A cég helyének semmi köze ahhoz, hogy egy másik országban szabadalmaztathat-e.)
  • A direktíva jelenlegi szövege nem vezeti be a "tiszta" szoftverszabadalmakat, és emiatt az egész egy nagy hűhó semmiért. (Az Európai Szabadalmi hivatal máris sok szoftverszabadalmat bejegyzett, ám azok jelenleg nem érvényesíthetőek. A direktíva jelenlegi szövege alapján érvényesíthetőek lennének, ezért kell azt módosítani. Ha nem engedi a direktíva a szoftverszabadalmakat, akkor vajon az SAP, amely kizárólag szoftvert fejleszt, miért lobbizik mellette olyan agresszíven? És a Microsoft?)
  • Azok az emberek, akik nem akarnak szoftevrszabadalmakat, nem akarnak szabadalmat semmilyen gépre, ami tartalmaz számítógépet. (Ez nem igaz, a Rocard és Buzek féle módosítók nem tiltják meg a szabadalmakat olyan gépekre, amelyek számítógépet tartalmaznak.)
  1. Ha tudsz, telefonálás előtt tájékozódj arról, hogy a képviselő milyen álláspontot foglal el.
  2. Ne legyél ideges. Legyél udvarias, de világos azzal kapcsolatban, hogy a Tanács szövege sérti a saját/céged érdekeit, ha a Rocard és Buzek féle módosítókat nem szavazzák meg.

Tedd nyilvánvalóvá, hogy a szavazás alóli kibújás ugyanazt jelenti, mintha a szoftverszabadalmakra szavazna.

view · edit · attach · print · history
Page last modified on July 04, 2005, at 12:25 PM